Party stan SVITAPU v kouzelném Lednickém zámku

Vzájemná vzdálenost sálů je cca 17m. Celý prostor je vymezen jak zdmi jednotlivých sálů, tak sloupovím novogotické jízdárny. Přáním investora bylo propojit tyto dva vchody takovým způsobem, aby účastníci plesu mohli volně procházet mezi oběma sály a nebyli přitom obtěžováni studeným průvanem, zároveň však bylo třeba zajistit průchodnost stanu i mimo plesovou sezónu, kdy přes nádvoří do zahrady prochází běžní návštěvníci zámku, místní občané a zaměstnanci. Další podmínkou bylo vyřešit kotvení stanu takovým způsobem, aby nebyly stavebně dotknuty konstrukce a povrchy a přitom aby kotvení nerušilo estetický dojem. Podařilo se nám to vyřešit pomocí širokých popruhů, pomocí kterých jsme stan „jednoduše“ přivázali k přilehlým sloupům (samozřejmě se souhlasem investora).
Pro letní využití stanu (záměrem investora je využívat stany na nádvoří jízdárny) jsme konstrukci koncipovali takovým způsobem, že stan lze postavit jako jeden stan 5x 17m, nebo dva na sobě nezávislé stany 5x 5,3m.
Velkou odměnou je pro nás především to, že s výsledným dílem byl investor velmi spokojen.







Zpět na výpis článků